top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJustin

Draaibaar, VOX, Temperatuur, HD, Bereik


Op elke doos zie je wel een van deze termen terugkomen. Hoeveel waarde hecht je hier nu werkelijk aan? En belangrijker nog, zijn de termen belangrijk voor het gebruik van een babyfoon.


Als er iets is wat een babyfoon is, dan is het wel een keuze en gewenning. Een babyfoon is per slot van rekening een hulpmiddel.

Wel of geen draaibare camera heb ik al een blog overgeschreven. Erg handig bij het instellen en als je je kindje in de gaten wil houden als het de kamer rond hobbelt.

Vox functie

VOX functie, is een functionaliteit die erg fijn is, gezien je dan niet de hele tijd het beeld aan hoeft te hebben als de kleine lekker slaapt. Pas als de kleine geluid maakt, gaat het beeld

aan.

Let erop, dan deze functionaliteit enkel werkt bij babyfoons waar maar 1 camera op is

aangesloten. Bij 2 of meer camera’s zal de monitor om en om de camera’s controleren op geluid. Hierdoor kan er dus geluid worden gemist.Temperatuur

Temperatuur, eigenlijk is deze functie enkel in de zomer functioneel gezien het soms echt te warm kan worden in een kamer op het zuiden. In de winter doet veelal de verwarming zijn werkt om de echte kou buiten de deur te houden. Vooral een alarm met een boven en ondergrens is met deze functie erg fijn. Maar, temperatuur of bijvoorbeeld vochtigheidsgehalte blijven meer een leuke optie i.p.v. een noodzakelijke optie.


Beeldkwaliteit

Wat voor soort beeld verwacht je op je babyfoon, vaak geeft een groter beeld simpelweg een duidelijker beeld van de kleine ookal is de resolutie minder dan hoog dan een babyfoon met een klein beeldscherm. (zoals een Luvion Prestige touch of Luvion platinum II)

Vaak gaan de accu’s van de babyfoons met een kleiner scherm wel een stuk langer mee. Als je enkel wil weten of de kleine nog in bed ligt is een klein scherm prima. Wil je ook zien of de kleine echt slaapt of onrustig is, dan heeft een groter scherm al snel de voorkeur.

Mede daarom vind je bij alle babyfoons op Refurbabyfoons een foto van de beeldschermen in werking.
Bereik

Bijna alle babyfoons hebben tegenwoordig een bereik van 200 tot maximaal 300 meter buitenshuis. In huis 30 tot 50 meter. Uiteraard hebben degene met 300 meter de meest sterke zender.

De enige tip die wij willen geven, een tip die daadwerkelijk het verschil kan maken.Als het bereik het verschil maakt tussen goed of hakkelig beeld, let dan bij aanschaf op

babyfoons met een uitklapbare antenne, zoals een Alecto DVM 80, Luvion Supreme connect of Motorola MBP-855. Deze babyfoons halen soms net even dat extra bereik dan bijvoorbeeld een Luvion Essential of Alecto DVM 65.

Even om de hoek kijken!

Welke babyfoon je ook kiest, hoeveel fijne functies deze ook heeft... het af en toe even bij je kindje kijken kan door niets worden overgenomen!


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page