top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJustin

Van tweedehands naar tweedekans

Bijgewerkt op: 9 nov. 2023


Meer dan 5 jaar geleden kochten wij onze eerste babyfoons in. Van particuliere inkoop, kringlopen en veilingen breiden onze inkoopkanalen zich steeds meer uit. Door schande en scha leer je wat goed werkt, wat fijn is om te verkopen en wat minder fijn is om te verkopen. Waarbij een zo duurzaam mogelijke optie, met een lange levensduur het ultieme doel is.

Van tweedehands naar tweedekans

Mede om die reden breidde we ons assortiment we steeds meer uit met tweedekans babyfoons in plaats van tweedehands babyfoons.

Wij kopen en verkopen ondertussen steeds meer babyfoons, die vallen in de “tweedekans” categorie. Dit zijn nieuwe babyfoons die kort na aankoop door de consument worden teruggestuurd omdat de kleur, het type of het soort babyfoon niet de gewenste is.

Met deze babyfoons is dus niets mis, behalve dan dat ze zeer kort zijn gebruikt (vaak korter dan 30 dagen) om vervolgens teruggestuurd te worden. Vaak zien deze er als nieuw uit!

Wat betekent een tweedekans voor de klant

Voordelen tov tweedehands

Je koopt met een tweedekans een goedwerkende, schone en weinig gebruikte babyfoon. Voor hetzelfde geld als een tweedehands babyfoon maar met meer zekerheid dat je hier lang plezier van zal hebben.


Duurzame inkoopkeus

Doordat wij nu groot in kunnen kopen, heeft dit direct impact op de duurzaamheid van het inkoopproces. Gezien er maar 1 keer gereden hoeft te worden om een grote lading babyfoons te op te halen, 1 keer betaald hoeft te worden en de communicatie veel effectiever is. De detail van duurzame keuzes zit hem in de grote maar ook juist in de kleine zaken.


Retour vaak niet rendabel voor herverkoop

Het proces van terugsturen, controleren, verpakken, weer verkopen en versturen wordt vaak als niet rendabel bestempelt, waardoor deze babyfoons OF worden vernietigd OF op de “tweedekansmarkt” belanden. En dus sindskort, bij Refurbabyfoons.nl!

Tweedekans assortiment

We willen dit assortiment nog verder uitbreidden en zichtbaar maken in de webshop. Momenteel bieden wij enkel tweedekans babyfoons aan van het merk Alecto.


Een greep uit het tweedekans assortiment

  • Alecto DVM 200

  • Alecto DVM 200 GS

  • Alecto DVM 200 Zwart MBK

  • Alecto DVM 75 monitor

  • Alecto DIVM 850

  • Alecto DVM 275

  • Alecto DBX 85

  • Alecto DBX 88 Blauw

  • Alecto DBX 88 Zwart


145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page