top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJustin

Review Alecto DVM-143 & Luvion Essential

2 betrouwbare en fijne babyfoons, voor voor en nadelen.


Alecto DVM-143 en Luvion Essential
Alecto DVM-143 en Luvion Essential

Waar de Luvion Essential meteen herkend zal worden, zal de Alecto DVM-143 iets minder onbekend zijn. Het zijn beide babyfoon met een zeer goed bereik, stabiele verbinding, beide in dezelfde prijscategorie.


Gebruik

Als je simpele maar betrouwbare babyfoon zoekt, dan zijn beide babyfoons een geschikte optie.

De camera Wat mij opvalt bij sommige camera's is dat er aan de voorkant een lampje zit, erg handig om te zien of de camera aan is, maar tevens een bijzonder interessant lampje voor de kleine. De DVM-143 heeft zo'n (led)lampje aan de voorkant, bij de essential zit deze aan de achterkant. Daarbij moet gezegd worden, dat de gene van de essential een stuk feller is.. (stukje tape, lost alles op..) Voet

Daarbij staat de Essential op een stevige ronde basis, de DVM-143 staat op een half ronde voet, waar ook nog de stekker onderin zit. Dit maakt het soms wat wankel.

De draaihoek van de Essential is een stuk groter, waardoor die eenmaal op z'n plek, beter in de juiste positie te draaien is. De DVM-143 heeft een groter scherm waardoor de minder instelbare hoek, niet tot een belemmering zorgt. Nachtzicht.

Beide hebben een erg helder en scherp beeld bij het nachtzicht (infrarood). Ook als de babyfoons meer op opstand staan, blijft de kleine duidelijk in beeld.


De monitor

De monitor van Essential is een stukje compacter dan die van de DVM-143. De monitor van de Essential oogt minder ingewikkeld en heeft daarbij ook minder knoppen. De monitor van de DVM-143 is ook bruikbaar voor de DVM-200, waar de camera ook op afstand te bedienen is. De monitor van de DVM-143 is een stuk degelijker dan de Essential. Het standaardje van de Essential is erg fragiel is en kan snel afbreken. Dat gebeurd bij de DVM-143 niet zo snel.

Daarbij is de USBaansluiting van de DVM-143 weer een stuk fragieler dan de adapter aansluiting van de Essential. Qua functionaliteiten liggen de DVM-143 en Essential eigenlijk heeft dicht bij elkaar.

Alecto DVM-143
Alecto DVM-143

  • Tot 4 camera's aan te sluiten

  • Muziekjes op afstand te starten

  • Gevoeligheid van de VOX functie in te stellen

  • Batterij waarschuwing

  • Zoom functie


Luvion Essential
Luvion Essential

Conclusie


Bj het gebruiken van beide babyfoons, kwamen er weinig negatieve zaken naar voren. De essential is iets eenvoudiger geïnstalleerd (pairen is dmv aan/uitknop, bij DVM-143 heb je een paperclip nodig). Het beeld van beide is helder, de monitor van de DVM-143 is breder, waardoor je het gevoel hebt meer te zien. De Essential geeft d.m.v. ledlampjes de gradatie geluid aan, wat prettig is gezien je daarvoor dus niet op het scherm hoeft te kijken.


Als het gaat om een degelijk en betrouwbare babyfoon, dan heeft de DVM-143 de voorkeur.

Als het gaat om een handzaam en betrouwbaar apparaat, dan heeft de DVM-143 de voorkeur.

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page