top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJustin

Oud & nieuw

Met alle technieken van tegenwoordig willen we eigenlijk, dat ook alles is uitgerust met die nieuwste technieken. Kortom.. ook de kleine moet haarscherp in beeld.


Je leest op de verpakking HD beeld of hoge resolutie en bent meteen verkocht, zonder direct te beseffen wat HD op een mini scherm inhoudt.

De vraag is wat wil je liever een babyfoon met een groot scherm of een babyfoon met een hoge resolutie?


Babyfoontesten

De uitkomsten van de bekende babyfoon testen houden wij nauwlettend in de gaten, waarbij het weinige verschil in het cijfer voor mij duidelijk maakt, er is tussen goed en goed niet veel verschil.


Mede daarom ben en blijf ik er fan van de oudere modellen. Als we bijvoorbeeld kijken naar de:

  • Alecto DVM 190
  • Alecto DVM 200


Het is duidelijk dat de DVM 190 nog maar zelden wordt verkocht terwijl de DVM 200 over de toonbank vliegt. Echter is de DVM 190 nog steeds een zeer goede en degelijke babyfoon. De frequentie waarop deze wordt gerepareerd ligt enorm veel lager dan de frequentie dan de DVM 200. Het scherm kleiner en het beeld heeft een minder hoge resolutie, maar de kleine is nog steeds prima in beeld.


Als we kijken naar de onderstaande eigenschappen:

  • Geluid

  • Nachtzicht

  • Bediening

  • Terugpraatfunctie

  • Uitbreidbaar met minstens 4 camera's

  • VOX functie

Dan liggen ze heel erg dichtbij elkaar, waardoor ik ook de Alecto DVM 190 nog lang niet heb afgeschreven.


Overigens zo zijn er nog meer babyfoons, die mogen dan wel ouder zijn, maar nog presteren niets onder aan de nieuwere modellen.

De Alecto DBX-85 is een goed voorbeeld, een babyfoon die al tijden mee gaat, waarom ? Omdat het simpelweg een degelijk en goed apparaat is.

Ook Philips heeft een aantal modellen, die dan wel ouder mogen zijn, maar nog steeds erg goed mee komen, Zoals de SCD600 of SCD610.


Daarnaast zijn er vaak veel onderdelen of 'afgeschreven apparaten' beschikbaar, waardoor deze oudere babyfoons erg goed te repareren zijn.


Kortom..

Gekeken naar babyfoon, zijn er een hoop 'ouwe gouwe'.

Ook op deze 'oudere modellen' krijg je bij refurbabyfoons.nl gewoon 3 maanden garantie!

260 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page